3249_1083007166909_1578253337_184537_3952423_n.jpg

Time for prao again. Nu är det dags för nians prao och då befinner jag min på toftastrands hotel och konditori. Jag heter Ellen Almqvist som sagt och är femton, snart sexton ;) Jag gillar att gosa med Pontus och spela rayman, samt hänga med mina lite mer inteligentare polare. Favoritmusiken just nu är Belle and Sebastian och Navid, men det är lite blandat med Winnerbäck och Gavin Degraw. Här kommer jag skriva om min prao som en blogg och lägga upp bilder, bilder från förra praon kommer upp senare :) kram!


min prao i åttan read and enjoy :)mitt cv som jag skrev i åttan. fail :Jag praoar denna gången på Tofta Strand - Hotell & Konditori.
Jag har praoat på ett hotell/ konditori. Eftersom Toftastrand är väldigt litet, så finns det bara 9 rum + en liten stuga. Sedan är det ett konditori, och där kommer jag nog mestadels att spendera min tid. Här kommer en länk till deras hemsida för vidare information :)
toftaDag 1 - Tryck b och invänta svar.

Vid halv 8 åkte jag och mami mot sandsbro och toftastrand. När jag kom dit hittade jag dörren och porttelefonen, tryckte b och inväntade svar. Fast egentligen var dörren upplåst och det var helt onödigt. Emma, min "handledare" visade mig in och vi gick ner och jag fick tröja och förkläde och fick byta om. När jag kom upp fick jag... DISKA! Tjoho :) Emma visade mig runt lite också och sedan fick jag göra lite pyssel som att fylla på kakor. Sen fick jag riva massa ost. Det var lite segt. Sen kom Malin, handledare nummer två kan man säga :) Bagarna hade fixat massa knäckebröd som jag fick packa ner i småpåsar och sätta klistermärke om. Det skulle vara minst 150 gram i varje påse, så jag tävlade lite med mig själv om att hamna exakt på 150... Vi fikade också! Jag får äta gratis kaka, så jag åt en chokladboll och drack saft :) Sen har jag gjort lite små pyssel och sånt. Mest diskat, men men. Irene (handledare tre höhö) sa att jag kunde dammsuga, men den sög lite dåligt. Då började hon rota och hittade ett batteri där man stoppar in slangen! hahahaha.
Sen hände det inte så mycket...

plus och minus :)
+ Att jag fick fika, och hitta på massa saker, det blev inte segt.
- heheh mina favorit sysslor, diska och dammsuga..

P1010820.JPG P1010825.JPG

P1010823.JPG
ps. sejag fick skriva på en tavla om vad det var för mat på menyn uppe i villan, men jag skrev av öjabys meny. fail!
Dag två - "Hallå har praon ätit ngt än?"
Idag kom jag fram vid 8 och gick direkt in, hälsade på Irene och gick ner i källaren och bytte om. Jag hittade en lite för stor tröja, men nöjde mig med det. När jag kom upp var det bara Irene som jobbade, senare kom Malin och sist Emma. Jag ich Irene dukade och diskade och tassade runt. Man gör lite grejjer hela tiden. :) Sen när malin kom fikade bagarna, och då frågade en utav dem ( Jennie) om jag ville smaka brödet, och det var supergott! De är proffs på att baka, fick se på när de gjorde biskvier.. nej jag blev inte alls sugen nanana..

Idag slapp jag dammsuga, vilket var tur :) Men det var mycket folk och blir man ensam i kassan kan man inte hjälpa någon., så jag får allltid springa och hämta folk :) Jag fick vika lite kläder, vilket var ganska trevligt. fast lite läskigt, deras källare var så tyst...

P1010861.JPG


Jusste! Dagens plus och minus!
+ Att få göra mycket grejjer, klockan gå fortare då.
Fika :)

- När jag och emma fick bära öl ifrån villan till tofta.. Det var jättekallt och lite tungtDag 3 - Sista långa dagen :(

Idag var det en hetsig morgon eftersom det skulle komma 50 peinonärer från Västervik för en "bussfika" I vanliga fall är de två i personalen, men Emma litade på mig så det var hon och jag. Allt gick bra tills alla skulle köpa frallor samtidigt! Shiet! Alla skulle ha frallor och jag var tvungen att bre massor utav dem, med vägledning utav bagarna... Men vi fixade det;) Sen när alla hade åkt var det lugnt, men många skulle ha frallor. Sedan när allt var lugnt fick jag börja städa uppe i konferans rummet, samt diska efter allihopa. Jag fick bära disk, sedan moppa golv med mera.. Vilket var lite segt, men men. Sedan fick jag hjälpa Emma att städa efter nattens gäster på hotellet, och jag säger bara O-M-G vilka fina rum! De var super mysiga:D jag fick byta lakan sedan dammsuga och moppa golven där med. (Värsta proffset. ) Sen var det ganska lungt, jag städade runt lite hjälpte bagarna med att paketera. Sen åkte jag hem :)

Dagens +
Att äta fika, och att det är sjukt mysigt!
Dagens -
Städa, för det är segt.

Dag 4 - Men, klockan är ju snart halv tolv!

Idag var det sista dagen, så med tunga steg tog jag mig till jobbet. Idag var det Pia jag skulle vara med på morgonen, vilket var kul för jag fick vara med alla :) När jag kom skulle vi börja duka till några konferans gäster som skulle komma, ( vilket var därför jag fick städa så grundligt på övervåningen igår) Jag hade inte varit med Pia förut så hon drog igenom allt man skulle göra, vilket var lite kul för jag kunde glänsa med att göra grejer i förväg :) Jag fyllde på kaffe och sen fick jag sopa golv, ställa ut muggar, tepåsar, termosar, sockerbitar och servetter. Denna dagen gick otroligt fort, för det bara rullade på. Jag diskade och pysslade runt. Sen när vi bestämde oss för att fika började telefonen ringa hysteriskt men tillslut fick vi ro. Men klockan var då elva så vi tog en lång fika och pratade om allt möjligt. Det var jätte mysigt, och jag fick med mig en tårta hem :)

Dagen +
Att det var kul att kunna göra saker utan att få hjälp och så
Fika
Att jag kanske kan få hjälpa till där fler gånger :)

Dagens -
Sista dagen :(

Utvärdering:
Det har varit en kul och spännande vecka, där jag har fått göra mycket grejer :) De jag jobbade med var jätte trevliga och de tyckte jag gjorde bra ifrån med praon :) Visst, ibland blev det lite lamt att jag inte kunde hjälpa till i kassan, men det gjorde ingenting :)
Jätte nöjd är jag!