Hej! Jag är 15 år och heter Oskar. Bor i en liten ort som heter Ingelstad med familj + katt i ett stort hus.
Går just nu i nian på Teleborg Centrum, och tror jag ska börja på naturbruksgymnasiet här i Ingelstad sen.

När jag är 25 kommer jag att jobba på en stor gård och ha det riktigt roligt.Min praofilm från 8:an på MNT.


Min prao från 8:an på MNT.


Mitt CV nu och om 10 år för ett halvårsen (våren 09).

Prao på Finnveden 2009 12 07-11

Företaget jag praoar på heter Finnvedens lastvagnar, där reparerar, servar och kontrollerar de lastbilar. De lastbilar de tar in är mestadels Volvo men även lite smått scania om det ärnödvändigt. Finnveden ligger ut med Mörnersväg i Växjö och har 37 anställda totalt.
external image Finnvedens-Lastvagnar-AB,D486BC9A.jpg external image volvo-logo.jpg
Lite info om vad de själv säger:
Vi är återförsäljare av Volvo och Renault Mascott lastbilar och bussar. På flertalet orter finns service- och reparationsverkstäder, tvätt- och smörjanläggningar.
Helhetslösningar för kund med allt från bil till finansiering och serviceavtal. Jourservice via Action Service Europe, med hjälp inom en timme i hela Europa. Försäljning av bussar och tjänster för bussbolag i hela området.

För ytteligare info besök deras hemsida: http://www.volvo.com/dealers-vtc/sv-se/finnvedenslast/Home.htm


Praodag 1 -09 12 07

När jag kom dit 07.23 fick jag ett varmt välkommande, jag fick arbetskläder och skor. Sedan visade Roger Berggren min handledare runt mig och visade var allt låg och vad de gjorde. Och dagen idag har varit helt ok, jag lärde känna i alla fall 3 st idag och dom är jätteschyssta. Jag har väl egentligen inte gjort så mycket idag mer än att smörjt två lastbilar, kopierat lite papper, tvättat lite och pratat en massa. Det fanns inte så mycket o göra idag, så mycket av tiden satt vi o snackade men det var kul ändå. :) Jag hoApas även jag har mer att göra imån.

+ Kul o pröva på nåt jag aldrig gjort förr, fina människor.
- Det var inte så mycket att göra idag.

Praodag 2 -09 12 08

Idag på morgonen missade jag bussen så jag tog en annan och kom dit en timme senare, men när jag kom dit satte jag genast igång med en lastbil som skulle ha kontroll så jag smörjde lite. nästan därpå var det frukost och jag åt en macka med risifrutti och chokladmjölk. Sen fick jag köra in en lastbil i tvätten, det var kul. :) Sen var det lite smörjning till men sen var det helt lugnt så jag kunde sluta lite tidigare idag.

+ Köra lastbil.
- Var inget speciellt kul som jag fick göra, bara smörja som vanligt.

Praodag 3 -09 12 09

Kom dit som vanligt vid halv åtta, och idag skulle jag börja vara i verkstaden,trodde det skulle bli mycket roligare idag. Det var jag och en till, vi skulle göra full sevice på en Renaultbil,egetligen var det inget fel på den så vi gjorde inte så mycket med den. Men vi provkörde den med kontrolldatorn inkopplad (kontrolldator = en dator som man kopplar in i bilen så man kan göra inställningar i systemet och läsa av om något är fel eller sönder) för att se så att motorn blev tillräckligt varm, för de hade klagat på att det inte fanns någon koupevärme i den. Men det verkade vara ok ändå. Annars idag har jag inte gjort så mycket mer förutom att prata lite. Senare på förmiddagen hade jag inget att göra, min handledare sa åt mig att jag kan gå in i den andra verkstaden och kolla på hur det går till. Så resten av dagen satt jag bara o kollade på i princip och hade jättetråkigt! Det är väl meningen att de ska ge mig nåt jobb där som jag kan testa på och se hr det är och intekolla på hur andra gör?!!

+ Om jag måste välja något idag så var det att prata.
- Hela dagen, hade inget att göra, det var bara låntråkigt!!

Praodag 4 -09 10 10

Idag har det varit en toppendag och också en av de bästa. Kom dit halv 8 och började med en gång med Renaultbilen vi inte gjorde klart igår, det mesta blev färdigt på den och vi har börjat sätta ihop den men vi ska göra klart den imorgon. Sedan sprang jag lite mellan smörjhallen och verkstaden och hjälpte till lite här och var. Till lunch stack jag och Henrik till McD och käkade. Vi hade skitkul när vi satt där och åt. Efter vi ätit hjälpte jag dom lite och smörja en lastbil som de hade kört in, efter det gick jag tillbaka till verkstaden där de hade påbörjat byte av lite kåpor och en strålkastare. där kunde jag hjälpa till en hel del och vi hade skitskoj och retades med varann. Det blev precis klart innan vi skulle sluta så sen stack jag hem.

+ Allt tror jag, i alla fall i jämförelse med igår, men också att Jimmy, jag och Marcus hade väldigt kul. :P
- Var lite negativ på morgonen för att det skulle bli lika tråkigt som igår, men hade fel som tur var. :D

Praodag 5 -09 12 11

På morgonen när jag kom dit trodde jag det skulle bli lika tråkigt igen men det blev det absolut inte. Efter frukosten började jag med att göra iordning och byta delar på en borms på en av lastbilarna. Sedan fortsatte i smörjhallen med en bil, jag gjorde ju lite allt möjligt men detta var ändå den roligaste och bästa dagen, hade gärna stannat ett tag till men de tyckte inte de andra (på skoj). Lite senare på eftermiddagen hade vi en fikapaus med läsk, pepparkakor och lussekatter, då vi pratade lite om veckan och hade kul.

+ Typ allt...
- Hade lite tråkigt innan frukosten men sen blev det bättre. :)

Utverdering av min praovecka på Finnveden:
Har haft en supervecka även om det var lite långtråkigt ibland. Särskillt idag fick jag lite mer kontakt med många och lärt mig känna dom. Tyvärr så var detta den sista dagen och har absolut inget emot av att komma tillbaka dit. Vi hade superskoj och retades och pratade med varann mm. Vet inte om jag kan skriva något mer, men i alla fall har det varit en supervecka.

Oskar Davidsson 2009 12