Jag ska praoa på restaurang Tipshallen som ligger vid Växjö ishall.ij.jpg

första dagen på praon:
Min första dag i Tipshallen var rolig men väldigt jobbig jag fick bara lunch-rast och ingen annan rast och mina tider är 8-16 men fick sluta 15:30 idag för jag hade jobbat på bra. Det började med att jag fick presentera mig för personalen som var ett mixat gäng. Han som äger det heter Mathias(en riktigt rolig snubbe). Sen är det Thomas,Emma(hon har gått på TC), Angelica och Bettan. Hela bunten jobbar tillsammans och de har bra gemenskap och vet mycket om varandra. Det första jag fick göra vara att panera 300 strömming-filér som jag sedan på eftermiddagen fick steka. Efter det var det bara att sätta igång med nästa arbete som var att packitera sallad som vi skulle leverera till några olika företag i Växjö. Sedan när vi levererat så var det lunch.(Maten är skit god här på Tipshallen så kom och är någon gång!) När lunchen var slut så var det bara att städa och det gick fort! Sen var det bara att åka hem.
P.S såg Per och Filip Hörda för de skulle äta.

+ Att dom litade på mig och gav mig mycket att göra.
- Att vi inte har några raster.

Dag 2 på Tipshallen.

Klev upp vid 7 som vanligt och gick jag upp och åt frukost. Sen vid 10 i 8 åkte jag med Janne till Tipshallen och så fort jag klev innanför dörren var det att sätta igång och göra julbord till ica-lager. Jag fick börja med att göra ägg så jag delade alla 160 ägg och klickade på majonäs och räkor på. Efter det skulle jag göra i ordning 450 prinskorvar och rulla och steka 600 köttbullar. Nu var det dags för lunch! efter det var det att plocka fram 100 gafflar,knivar,skedar,tallrikar och glas till onsdagens julbord. Vid kvart i 15 fick jag sluta för dagen.

+Det kom en till som jobbar där som heter Carlos som var jätte schyst.
- inget som jag kan komma på.


Dag 3 på Tipshallen.

Idag fick jag göra lika mycket som alltid. När jag kom till Praon fick jag steka biffar till lunchen och göra rotmos. Efter fick jag öppna 14 kilo fläskfilé och göra i ordning för att grilla det till julbordet på fredag.
Sen skulle vi äta.
Efter lunchen var vi tvungna att städa hela restaurangen och jag var klar vid 16.

+dagen var rolig
- jag högg mig i handen när jag gjorde i ordning fläskfilén.

Torsdag på Tipshallen.

Idag var det en riktigt lugn dag gemfört med dagarna innan. Men idag fick jag göra i ordning Julbord och mat till festen som är på fredag. Sedan var det inte så mycket mer jag åt och sen städning och jag slutade vid 14.

+ det var en lugn dag
- inget som jag kan komma på


Fredag Den Sista Prao Dagen :(

Idag fick jag göra det sista inför festen och sedan blev det att steka pannkakor och köra ut maten. Jag fick steka pannkakor i 1timme och 20min så det var ju jäkligt mycket. Jag åt och sen var det att säga hejdå till alla och det var JÄVLIGT tråkigt. Ursäkta språket men skolan suger!!

+det var den bästa veckan sen i somras
-tillbaka till skolan snart :'(