Posing2_107.jpg
Hej hopp Adrian Rex heter jag. Detta är en uppdatering till min PRAO nu i 9:an.

En snabb genomgång om vad jag gillar för något.

Musik: Rock och klassisk
Favoritmat: Ingen Speciell
Intresse: Musik!
favoritfärg: Svartjag ska PRAO:a på restaurang Kristina som ligger i universitetsbyggnaden för de som vill besöka den!
Dag 1 7/12

Jag kom dit vid fem i sju på morgonen. jag viste inte riktigt var det låg så jag fick irra omkring lite på universitetet. Men till sist hittade jag det. Den som öppnade hette Mia och hon visade mig snabbt omkring i köket, sen så hjälpte en kille i köket mig med skåpet och arbetskläderna. Alla var verkligen jättetrevliga mot mig så jag fick ett gott intryck av de. Jag skulle va med tjejerna och hjälpa de med att göra mackor och paketera de i plastpåsar. Det låter tråkigt med det var faktiskt jättekul för alla pratade med en och skojade! När mackorna var färdigpaketerade så var det dags för frukost. Det roliga var att jag fick göra mackan hur jag ville och det fanns sjukt mycket bröd och pålägg att välja mellan. Men när jag hade ätit var det dags att köra alla sallader och dressingen. Även det var roligt och man fick småäta rätt så mycket så det var en god arbetsuppgift! Dressingen var lite svårare för det var kladdigt och svårt att hälla upp i de små bägarna. Men sedan fick jag hacka rödbetor, morötter och fetaost sedan var det lunch. Jag fick välja vad jag ville på menyn, såklart valde jag hamburgertalrik med pommes och läsk till det. Sen var det dags att fortsätta med att hacka fetaost och göra lite fler mackor. Jag fick ta dricka ur kylen när jag ville så det kändes ju bra. När klockan blev halv 3 sa en tjejerna Josefin att jag fick traska hem om jag ville, vilket jag också gjorde.

Detta var min första dag på restaurang Kristina

Positiv och negativt?


Det mest positiva var nog att alla var så trevliga och pratade gärna. Sen klart att det var väldigt bra att man fick ta vad man ville och dricka hur mycket jag vill..

jag kan verkligen inte komma på något negativt om dagen
.


Dag 2 8/12


idag cyklade jag dit. jag kom fram prick 7, men den här gången gick jag in genom personaldörren. Jag skulle va med tjejerna idag också och som igår började jag med att bre mackor och lägga på pålägg. Jag fick göra mycket mer idag eftersom jag hade sett hur de gjorde igår. Sen var det dags att paketera, vilket jag har börjat bli bra på! Sen var det dags att göra vår egen frukost igen(smarrens smaskens). Efter frukosten var det som igår: dags att göra pastasallader och dressingar. Sen fick jag hacka lite fetaost och tomater. Sen fick jag avbryta att tärna fetaost för jag skulle köra en vagn med en kaffemaskin till cafét som ligger mitt i universitetet. Det kändes lite pinsamt att hålla på att köra omkring i arbetskläder och med en vagn med kaffe mitt bland folk och studenter. Men till sist hittade ja cafét och så fick jag gå tillbaka med en tom kaffemaskin. När jag kom tillbaka fortsatte jag med att tärna fetaost. när jag var färdig fick jag en liten rast som jag drack lite under. Sen skulle det göras chokladbollar, fast istället för att kanske ha 150g smör skulle jag ha 4kg smör! Det var sjukt kul att göra chokladbollarna och jag fick ju äta ganska mycket av smeten. Sen blev det lunch vid 1. Den här gången tog jag dagens rätt: spagetti carbonara. sen fortsätta göra chokladbollar. Det skulle bli runt 150st så det var bara att rulla på...! Sen var jag tvungen att gå till Cafét igen med kaffe och baguetter. Fast nu viste jag var det låg så det var inga problem. Sen tillbaks till restaurangen och fortsätta med chokladbollarna. Det tog två timme att göra alla chokladbollar, och jag mådde rätt så illa efter att ha småätit av degen. Sen var min dag över för idag..


positivt och negativt.


Det positiva idag var att jag fick äta så mycket av chokladbollssmeten och som igår är alla väldigt snälla och trevliga mot mig.

Det negativa idag var att jag fick stå hela dagen, så man får ont i ryggen men det är det ända...


Bilder kommer imån!Dag 3
Idag cyklade jag lite tidigare för att jag skulle hinna köpa batterier till kameran så jag kunde ta kort. Men jag kom dit vid sju som vanligt. Idag skulle jag va med killarna i köket. Det var betydligt mer jobb där! Det första jag skulle göra var att skära purjolök och paprika som jag skulle lägga i en skål. Sedan skulle jag skära lite rödlök men fick avbryta det för att hjälpa Micke med att göra pizzor. Det var ju betydligt roligare men det gick snabbt att göra så sen var det dags att fortsätta med rödlöken. När jag var nästan färdig var det dags att göra sin frukostmacka, som är väldigt gott. Men lunchen gick också snabbt så jag fick göra klart löken :/. Sen sa Micke att jag skulle skära ut morotsstavar, det var riktigt kul och man vändje sig snabbt så det tog inte så läng tid. Men sen skulle jag skala röd- och gullök. Inte direkt 5-6 st utan 1 kasse av varje sort. Detta var det tråkigaste på hela min prao-vecka och man fick tårar i ögonen så man knappt kunde se. Så detta höll jag på med tills min lunch vid 13.00. Idag åt jag pasta med en kötfärsås av lamfärs vilket var gudomligt gott....Men sen var det dags för de nedrans löken, jag fick ont i huvudet efter ett tag för det sved så fruktansvärt i ögonen. Men sen var de äntligen klara. Då skulle jag städa lite i köket och sätta in plåtar i diskmaskinen och skura golvet. Sedan slog klockan tio i tre och då sa Micke att jag fick traska hem.

Positivt och negativt.idag var det inte så mycket positivt just, inte mer än att alla är så trevliga där!

Nja minustecknet idag är nog att jag mest fick skära lök vilket inte är en höjdare... Och jag tänker aldrig mer röra en lök!


Dag 4


Idag när jag kom dit så skulle jag vara i köket med grabbarna! det första jag fick göra var att göra lasange med Micke. det var ju väldigt kul att hålla upp fyllning och lite sånt. Sen skulle jag självklart få skära grönsaker. :) Idag var det selleri som jag skulle skäras till stavar. Sen fick jag hjälpa Micke och Andereas att packa upp varor och ställa in det i kylarna, slitsamt men ändå trevligt. Sen var det frukost, idag fanns det väldigt mycket pålägg att välja mellan..! Sen hade jag en halvtimmes frukostrast. Sen Skulle jag hacka brokoli till brokolisoppan, intessant att se hur mina knivkunskaper har förbettrats under veckans gång =D. Sen var det lunch, eftersom det var min sista dag var jag så tjock att jag åt hamburgertalrik igen..Men efter lunchen hade de inte något mer jobb åt mig så jag tog min frihet att ta kort i restaurangen! Sen fick jag skala ägg de sista minutrarna, sen kl 12.20 var jag tvungen att sticka från prao:n för att jag skulle ha Luciaträning...


Positivt och negativt.

Det positiva med denna halvdagen var att det gick mycket bättre att hacka grönsaker och allt sådant och att jag har lärt mig mycket om hur det är att jobba i en resturang.
Det negativa med dagen har inget med praoen att göra. Det negativa är att skolan satte prao-veckan under lucia-veckan!!!

Jag är helnöjd med min PRAO-vecka! Det var väldigt kul att göra något praktiskt. Det var också intressant att känna hur det är att jobba på en restaurang och hacka och allt det där. Synd att de inte har sommajobb där för det hade varit något för mig de!!! Och jobbtiderna 7-15 har bara gjort mig gott.