Hej igen. Nu var det dags för prao igen. Denna gången ska jag praoa på Axel Davidssons Bil. Det ligger på Ljungadalsgatan i Växjö, mitt emot Värendsvallen. Davidssons sysslar med att sälja och bla. reparera Volvo och Renaultbilar. Företaget har ca. 130st anställda.
Dag 1.

Kom till Davidssons vid halv 9 ungefär, med Philip som också ska praoa här. Börjar egentligen vid 7, men vi behövde inte vara där så tidigt.
När vi kom dit träffade vi Ingvar Emvall, som visade oss runt och fixade overaller till oss. Sedan, vid 9 va det frukost. I fikarummet fanns en sån där maskin som man trycker vad man vill ha och dricka :D CHOKLAD! <3<3
Efter det gick vi ner till verkstaden där vi träffade två andra killar. Det va dom vi ska följa och hjälpa under veckan.
Sedan fick vi typ inte göra någonting.. vi va mest med och kollade och så när dom servade bilarna.
Vid 11.45 va det dags för lunch. Vi gick bort till tipshallen och käkade. Där träffade vi även Kian som var där och praoade. De va verkligen jätte gott. Rekommenderas starkt. Efter det gick vi tillbaka till Davidssons. Jag fick inte göra så mycket nu heller, bara skruva bort några kåpor. Vi slutade vid 4 och tog bussen hem vid kvart över.


+ maten
+ trevligt välkomnande
- fick inte göra så mycket

Dag 2.

Buss från Ingelstad kl 07.20 är vid Davidssons en timme senare. När vi kommer dit så byter vi om och går ner till verkstaden. Jag får byta motorolja och oljefilter på en S60 och sen är det dags för frukost. Efter det hände det inte särskilt mycket, skruvade bort några kåpor sen satt vi vid datorn och kollade på blocket. Tills en gubbe kom. Typ någon chef eller något och sa att vi inte fick vara där längre. Så då var vi sysslolösa igen. Men tiden gick och det blev dags att käka. Det blev hamburgertallrik i tipshallen, väldigt gott. Snackade lite med kian också.
När vi kom tillbaka fick jag fortsätta serva s60:n. Byta några lampor, mäta mönstret i däcken och så.
Sen blev det väl inte så mycket mer, fylla på spolarvätska och smörja stolarna så att dom rullade lättare.
Vi fick sluta vid halv 3 ungefär för att det inte fanns något att göra till oss.


+ maten
+ lite mer att göra

Dag 3.


Kom, som vanligt, till davidssons vid halv 9 tiden. Jag får börja med att byta luftfilter och byta tändstiften. Sedan va det frukost. Dessvärre märker vi att chokladmjöken är slut i maskinen. Som tur va fanns det en till maskin en trappa ner, hade inte klarat veckan annars.
Sen fick jag sätta dit en dragkrok och kolla fryspunkten på kylarvätskan med hjälp av en lite mojäng (vet inte vad det heter). Men det ser ut som en ficklapa typ som man ska kika, och så ser man vilken fryspunkt det är.
Sedan, efter att ha drivit runt lite var det dags för lunch. Tog med oss mat hemmifrån och värmde i dag och det funkade ju de med.PC090996.JPG
Efter maten så drack vi mer choklad.
Sen va det dags för arbete igen. jag kollade lufttrycket i däcken på en v70 och skruva bort däcken och bromsoken och smörja dom. Oken alltså.
Sedan fick vi typ sluta.


Dag 4.


Idag va jag inte på samma ställe som de andra dagarna utan på "Nybilar". Det är dit dom nya bilarna kommer för att fixa det sista innan de levereras till kunden.
De va över hundra bilar på kö, så det säljs bilar ändå, vilket man kanske inte tror med tanke på ekonomikrisen.
Det första jag fick göra va att ta bort all plast som satt som skydd för klädseln på stolarna.
Sen fick jag sätta dit en dragkrok och fylla på spolarvätska, sätta dit insynsskydd och lite sånt.
vid kvart i 12 var det dags att käka. Tog med mat hemifrån idag också .
Efter lunchen, fick jag sätta dit extra strålkastare. Det va lite småkul för man fick borra rakt in i bilen ;)
Efter det drack jag lite choklad och sen satte jag dit en nummerplåt och skruvade bort hjulen och tog bort skydden på bromsoken.
Sen fanns det inget att göra så jag fick sluta vid halv 3 typ.


Dag 5.


Idag fick jag vara på Däck och Direktservice. Det är en annan avdelning där dom byter däck och lagar småfel, som t.ex: lysen, bromsar mm. - medan bilägaren väntar.
Jag fick börja med att stoppa in däck i påsar och sedan lägga in dom i en bil. Sen fick jag sätta lappar, som det stod vart däcket skulle sitta, på några sommardäck som skulle in på lagring.
Sen var det frukost.
Efter frukosten körde jag ut massa sommardäck till stället där dom skulle tvättas. Davidssons har över 800 lagrings platser, där folk kan lagra sina däck. Så dom har över 3000 däck på "däckhotellet".
Sedan fick jag ett blinkersglas. Och sen fick vi gå på lunch.
Idag festade Philip och jag till det lite och åt på McDonalds.
När vi kom tillbaka fick jag skruva bort bromsoken, bromsskivorna och klippa av bromskablarna på en bil som kom in.
Sen fick jag slipa bort rost och smuts så att bromsskivorna skulle löpa lättare. Sen hämtade jag nya bromsskivor och satte på dom. och sedan oket.
Sen va det lussefika.
Efter det fanns det typ inget mer att göra så jag gick in till Philip, som va på nybilar idag. Han va på Direktsevice igår och sen idag bytte vi.
Satt där och snackade med philip och killarna som jobbade där. Dom va välidgt roliga.
Efter ett tag sa dom att det va ok om vi slutade, så vi sa hejdå till alla och lämnade våra overaller och tog bussen hem.OBS. allt detta är skapat i 8:an, har inte ändrat något.

PER RUNDQVIST

PER.jpg

Tjenixen! Per heter jag och är 15 bast. Härlig ålder faktiskt. Jag bor i den trevliga byn Gåtahult, som ligger mellan Hovmantorp och Ingelstad, mitt ute i skogen :D Jag bor tillsammans med min mamma, pappa, hund, katt och några kor. I mitt rum bor också för tillfället några schyssta dammråttor under sängen;) På fritiden sysslar jag med att va med polare, klinka på min gitarr, köra moppe, nörda framför datorn, spela xbox 360 (som är mkt bättre än ps3, hihi ) spela innebandy och lyssna på musik.

Ja.. jag är en ganska lugn person som inte sticker ut ifrån mängden särskilt mycket.


Lite blandat:
Smeknamn: Perra, Runken, Pör, Geddur, Pelle, Pelleponken, Skalleper, Pellets, Eskimå, Eskil, och PölP1220582fdg.jpg
Hårfärg: Brun
Ögonfärg: Blå
Favoritdjur:Sengångare
Favoritmusik: Heavy Metal
Favoritband:Metallica
Favoritmat: Tacos, Kinamat, Pizza och Kebab

Favoritdryck:Cola och Pucko
Jag är bra på att: Fixa frillan, göra bort mig(fast daniel är bättre) , klappa katten, äta glass, att sparka Dennis på smalbenet och springa "snyggt".


Just nu längtar jag mest efter sommaren :D

Några band som jag lyssnar på:
The Black Dahlia Murder, System of a Down, Disturbed, Raised Fist, Hjalle & Heavy, Metallica, All that remains, Soilwork,
In Flames, Slayer, Bri ng me the Horizon, Megadeth, Back Stone Cherry, Guns N' Roses, Iron Maiden, Ramones, Slipknot, The Misfits, AC/DC,
Alice Cooper, Black Sabbath, Volbeat, The Offspring, Tenacious D, Sum 41, Stone Sour, Pantera, Nirvana, My Chemical Romance, Lamb of God, Korn, Hammerfall, Ebba Grön, Dope, Children of Bodom, Dimension Zero, Bullet For My Valentine, Aerosmith, Björn Rosenström, Thåström
, Sex Pistols

Ja.. de var lite om mig och mitt liv (:Min värdelösa photostory... mobba inte den.


Praon i 8:an.

OBS. allt detta är skapat i 8:an, har inte ändrat något.